گیوتین

نمایش 1–8 از 9 نتیجه

امروزه تجهیزات و دستگاه هایی که به کمک آن بتوان ورقات فلزی را به قطعات کوچک تر تقسیم کرد، نقش مهمی در صنایع تولید فلزات پیدا کرده اند. از این رو، تجهیزات و دستگاه های بسیاری برای ایجاد یک سطح برش صاف و بدون خطا طراحی شده اند. دستگاه های گیوتین برای برش دادن ورقات فلزی بر مبنای جنس های مختلف طراحی و اجرا شده است. سیستم قیچی ورق بر از یک بخش نگهدارنده ورق های فلزی، یک بخش اندازه گیری، تیغه هایی که در قسمت فک بالایی و فک پایینی دستگاه قرار گرفته اند و همچنین یک دستگاه سنجش تشکیل شده است. در این مقاله سعی به بررسی انواع دستگاه گیوتین، کاربرد، نحوه کارکرد و خرید این دستگاه ها خواهیم پرداخت.

 

دستگاه گیوتین ورق بر چیست؟

همانطور که گفته شد؛ گیوتین یا قیچی ورق بر دستگاهی است که به کمک آن، ورقات فلزی با ایجاد فشاری همزمان در تیغه های بالایی و پایینی، به قطعات کوچک تر تبدیل می شوند. در هنگام انجام عمل برش، تیغه ها از یک طرف شروع به کار کرده و به آهستگی به سوی دیگر رفته و عمل برش را تکمیل می کنند که در طول این زمان، ورق فلزی توسط بخش نگهدارنده یا کارگیر نگهداری می شود تا فرآیند برش زنی تکمیل شود.

در اکثر موارد، جنس تیغه های گیوتین ورق بر را از فولاد های کروم دار مرغوب تهیه می کنند، چرا که نیروی بسیار زیادی به لبه های تیغه وارد خواهد شد، بنابراین وجود حتی کوچک ترین نقص در سیستم متالوژی تیغه و یا کوچک ترین کمبود در نحوه عملکرد حرارتی آن، باعث فرسایش سریع تیغه ها شده و باعث پایین آمدن کیفیت برش ها می شود.

در نحوه نگهداری تیغه ها باید دقت بسیاری داشت و بلافاصله پس از کند شدن تیغه ها، به کمک اشخاص متخصص و به وسیله ماشین سنگ، نسبت به تراشیدن و تیز کردن آن ها اقدام به عمل آورد، در غیر این صورت کندی تیغه های گیوتین علاوه بر بوجود آوردن لبه های بریده و یا شکسته در ورق بریده شده، باعث می شود که در ورق ها فلزی بریده شده، پلیسه های زیادی بوجود آید و موجب فرسایش بسیار راهنما های ضربه زن خواهد شد. همچنین استفاده از تیغه کند ممکن است موجب صدمه دیدن بدنه قیچی شود.

انواع دستگاه گیوتین یا قیچی ورق بر

دستگاه قیچی ورق بر یا همان گیوتین، در انواع مکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیک تولید می شوند و در زمینه های گسترده ای کارایی دارند.

این دستگاه دارای مدل هایی با پدال دست یا پا می باشد که برای برش ورقه های فلزی سبک و نرم مثل آلومینیوم، برنز، برنج و فولاد معمولی مناسب هستند و اپراتور دستگاه به راحتی می تواند ورق فلزی را برش بزند.

اما در پروژه های نسبتا بزرگ و برش های همزمان چند عددی ورقه های فلزی، احتیاج است که از مدل های گیوتین پنوماتیک و یا هیدرولیکی استفاده کنید.

لازم به ذکر است که لبه ورقه های فلزی برش خورده توسط دستگاه گیوتین، احتیاج به صاف کردن و تمیزکاری دارد؛ که این عمل توسط سنباده ای به نام سنباده اکسید آلومینیوم صورت می گیرد.
در ادامه به گیوتین مکانیکی و هیدرولیکی و نحوه عملکرد هر کدام می پردازیم.

دستگاه گیوتین از نوع مکانیکی

گیوتین مکانیکی

یک نوع گیوتین مکانیکی

سیستم کلی قیچی ورق بر مکانیکی به صورتی است که نیروی اولیه ای که برای برش نیاز دارد، از طریق یک موتور گیربکسی ایجاد می شود؛ پس طبیعتا سرعت بیشتری دارد و امکان انجام برش های ورقات فلزی با اندازه ضخامت یک الی شش میلی متر با طول یک متر تا دو متر با این دستگاه میسر می باشد. این نکته مهم قابل ذکر می باشد که برش های انجام شده توسط یک دستگاه گیوتین مکانیکی، نسبت به دستگاه گیوتین هیدرولیک از کیفیت کم تری برخوردار است.

دستگاه گیوتین از نوع هیدرولیک

گیوتین هیدرولیکی

یک نوع گیوتین هیدرولیکی

سیستم یک دستگاه گیوتین هیدرولیک به این صورت است که نیروی مورد نیاز برای برش ورقه فلزی، از فشار روغن تامین می شود.

به کمک این دستگاه می توان ورقات فلزی با ضخامت های بالا و اندازه حدودی هشت متر را برش داد.
همچنین امکان تهیه و تولید یک دستگاه گیوتین هیدرولیک در سه مدل از قبیل دستگاه گیوتین هیدرولیک دو جک، گیوتین هیدرولیک چهار جک و گیوتین شش جک وجود دارد. که در اینجا مدل گیوتین شش جک را برای شما شرح داده ایم.

نحوه کارکرد دستگاه گیوتین یا قیچی ورق بر؟

سیستم ساختاری گیوتین هیدرولیک شش جک به این صورت است که دو عدد جک برای برش در دستگاه گیوتین در نظر گرفته شده اند که فک دستگاه را به پایین می آورند و عملیات برش انجام می شود و دو عدد جک دیگر برای برگشت فک دستگاه به سمت بالا بعد از عملیات برش در نظر گرفته شده است. انجام این روش توسط این چهار جک، باعث می شود عملیات برش کاری با سرعت بالا انجام شود و حداقل استهلاک را روی دستگاه هیدرولیک داشته باشیم.

علاوه بر آن، دو جک هیدرولیک برای تنظیم فیلر دستگاه در طرفین در نظر گرفته شده است، زیرا هنگامی که ضخامت تغییر می کند، به همراه آن باید فیلر و زاویه برش هم تغییر کند.
پس در یک جمع بندی کلی، گیوتین های مکانیکی دارای موتور گیربکس و سرعت بالا هستند و اما گیوتین های هیدرولیکی دارای سرعت نسبتا پایین تر، اما کیفیت و ضخامت های برش بالا تر هستند.

کاربرد دستگاه گیوتین

  • از اولین و مهم ترین مزایا گیوتین می توان به مقرون به صرفه بودن آن برای برش فلزات در حجم بالا اشاره داشت.
  • توانایی در برش انواع ورقه های فلزی مانند ورق های روغنی و …
  • دقت و ظرافت در زاویه و انجام برش بهینه.
  • استفاده از یک دستگاه گیوتین، باعث افزایش سرعت در انجام عمل برش ورقه های فلزی می شود.
  • امکان برش به شکل های مربع، برش زاویه دار، برش های کراواتی و برش به صورت نواری توسط قیچی ورق بر وجود دارد که هرکدام کاربرد های متفاوتی در صنعت دارند و همگی آن ها در زمینه تولید استفاده می شوند.
  • امکان تغییر تنظیمات مطابق با نوع و جنس مواد فلزی و ضخامت ورق فلزی به منظور بالا بردن کیفیت بیشتر برش.

اجزاء دستگاه گیوتین

نام اجزاء کاربرد اجزاء
بدنه ی قیچی کاربرد این قسمت از اجزا این است که در برابر تنش های ایجاد شده به دلیل ضربات سنگین در برشکاری مقاومت میکند.
مولد قدرت یا موتور منتقل کردن قدرت در یک قیچی گیوتین کارکرد اصلی مولد قدرت یا موتور است
کلاج قیچی کلاج مکانیزمی است که برای ارتباط و قطع ارتباط دورانی به کار می رود. در برش گیوتین با ورق از کلاج برای شروع دوران میل لنگ استفاده می شود کلاچ در کل عامل ارتباط بین دنده محرک با چرخ طیار است
نگهدارنده ورق: وظیفه ی این قسمت از اجزا ثابت نگه داشتن ورق بر روی میز قیچی گیوتین برای جلوگیری از جابه جایی ورق در حین انجام برش است.
تیغه های قیچی برای برش و نفوذ در ورقهای فلزی کاربرد دارد و جنس این تیغه ها از فولاد و کروم است زیرا فشار بسیار زیادی به لبه ها وارد میشود و جنس این گونه از تیغه ها باعث میشود تا تیغه ها آسیب کمتری ببینند.

خرید دستگاه گیوتین

همان طور که گفته شد؛ یک دستگاه گیوتین در انواع متفاوتی طراحی و اجرا می شود که هر نوع از آن ها کارایی متفاوتی دارند. پس یک خریدار دستگاه قیچی ورق بر باید با توجه به نیاز خود، یک دستگاه ورق بر را تهیه کند. همچنین در انتخاب و خرید یک دستگاه گیوتین باید دقت بالایی داشت؛ چرا که کیفیت قطعات به کار برده شده در دستگاه بسیار حائز اهمیت می باشد. پس بهتر است خرید شما از یک شرکت معتبر نظیر تکنو ماشین صورت گیرد؛ چرا که تمامی اجزای به کار برده شده در دستگاه های گیوتین این شرکت، از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

قیمت دستگاه گیوتین

باید به شما بگوییم؛ دستگاه ها با توجه به کارایی و نوع آن ها، دارای قیمت های متفاوتی هستند. پس قیمت آن ها بستگی به دستگاه مد نظر شما دارد. هزینه تقریبی یک گیوتین با توجه به نوع و کارایی آن، از 20 میلیون تومان تا 600 میلیون متغیر می باشد.

سوالات متداول

گیوتین در نجاری چیست؟

گیوتین یا قیچی ورق بر دستگاهی است که به کمک آن، ورقات فلزی با ایجاد فشاری همزمان در تیغه های بالایی و پایینی، به قطعات کوچک تر تبدیل می شوند.

گیوتین هیدرولیکی کاربردی تر است یا پنوماتیک؟

بیشتر از نوع هیدرولیکی استفاده می شود اما در پروژه های نسبتا بزرگ و برش های همزمان چند عددی ورقه های فلزی، احتیاج است که از مدل های گیوتین پنوماتیک و یا هیدرولیکی استفاده کنید.