خانه » صنایع فلز » ورق » خم کن

خم کن

در حال نمایش 4 نتیجه

امروزه با توجه به پیشرفت در زمینه های مختلف، صنایع چوب و فلز از این قاعده مستثنی نبوده و ابزارآلات زیادی برای توسعه کار با فلزات به وجود آمده است. در اینجا ما به معرفی دستگاه خم کن، مزایا، کاربرد و نحوه ی خرید آن می پردازیم و شما را با این دستگاه پرکاربرد در ماشین آلات فلزکاری آشنا خواهیم کرد.

دستگاه خم کن وسیله‌ای جهت خم کردن ورق ها است که برای این کار از ابزار سنبه و پانچ استفاده میکند. دستگاه خم کن و پرس برک دارای شباهت‌هایی هستند و برای اطلاع از تفاوت هایشان پس از آنکه این مقاله را خواندید شما را دعوت به مطالعه محتوای دسته‌بندی پرس برک می‌کنیم. در واقع خمکاری ورق فلزی به عنوان بخش مهمی در صنعت به حساب می آید و در حال حاضر از فرایند خم کردن ورق های فلزی میتوان در بسیاری از مشاغل مانند کشاورزی، دامداری، ساختمان سازی و .. اشاره کرد.

خم کن فول

دستگاه خم کن، ابزاری برای خم کردن ورق‌ها، نقش مهمی در صنایع مختلف مانند ساختمان‌سازی دارد.

پس فرایند خمکاری که در اصطلاح به آن Bending گفته میشود که با توجه به نیرویی که به ورق وارد میکند باعث میشود تا فلز در یک زاویه خم شده و شکل دلخواه را به وجود آورد و موجب میشود تا ورق به حالت v یا u تغییر شکل دهد. در ادامه با انواع دستگاه خمکن و کاربردها و مزایای آن آشنا خواهیم شد.

دستگاه خم کن چیست؟

نیرویی که توسط این دستگاه به ورق های فلزی اعمال میشود، موجب خم شدن ورق ها در یک زاویه شده و شکل دلخواه را ایجاد میکند. به فرایند خم شدن ورق های فلزی، خمکاری گفته میشود. در خمکاری شکل ورق تغییر کرده اما حجم آن ثابت می ماند. در خمکاری داشتن مهارت کافی لازمه ی کار با دستگاه است. پس دستگاه خم کن ابزاری است که با استفاده از پانچ و سنبه اقدام به خم کردن ورق ها میکند.

انواع دستگاه خم کاری ورق

در زیر اشاره ای به انواع دستگاه خم کن میکنیم و به اختصار کارکرد هر کدام را توضیح میدهیم.

خم کاری مکانیکی

در این روش خم کاری صفحات خم بر روی لبه های بالایی قالب قرار میگیرد و شعاع خم شدن آن به شعاع، عرض قالب و جنس و ضخامت آلیاژ بستگی دارد. میزان فشار و نیرو به طوری است که ورق به طور کامل بر روی قالب قرار بگیرد.

تصویر یک دستگاه خم کن

شعاع خم شدن ورق در خم‌کاری به جنس آلیاژ، ضخامت، و عرض قالب بستگی دارد.

هنگام خم کاری قسمت داخلی ورق فشرده و قسمت بیرونی ورق کاملا کشیده میشود. از جمله مزایای خم کاری توسط دستگاه خم کن مکانیکی این است که انواع مختلفی از قطعات را می توان درست کرد و همچنین با استفاده از خمکاری از جوشکاری جلوگیری میشود. و دو مزیت اصلی این خم کاری مکانیکی سرعت و دقت آن است.

خم کاری هیدرولیکی

این روش به دلیل اینکه از آخرین فناوری ها در حوزه ی خم کاری استفاده میکند و بیشتر برای خم کاری ظریف مورد استفاده قرار میگیرد از محبوب ترین و  پرطرفدارترین روش ها ی خم کاری می باشد.

خم کاری پنوماتیک

در این روش از خم کاری، ورق موردنظر توسط یک کمپرسور که نیروی هوا را در خود ذخیره میکند خم میشود این نوع از خم کاری برای خم کردن قطعات کوچک مورد استفاده قرار میگیرد و در اکثر مواقع برای کارهایی که نیاز به فشار زیاد نباشد استفاده میشود.

خم کاری cnc

این دستگاه به دلیل دقت بالا و بسیارش میتواند فواصل بسیار کمی را خم کند  از چند میلی متر تا طول های بزرگ و ظرفیت خم کاری آن تقریبا 180 تن با یک مکان تقریبا به طول 4 متری است.

کاربردها و مزایای دستگاه خم کن

از دستگاه خم کن برای مواردی استفاده میشود که در زیر به برخی از کاربردهای دستگاه خم کن در صنایع اشاره میکنیم.

  • ساخت مبلمان فلزی
  • ساخت ماهیتابه و قابلمه عمق دار
  • ساخت کمد، در، کشو و قفسه
  • درست کردن وسایل و تجهیزات سرمایشی
  • کشتی سازی
  • ساختمان سازی
  • دامداری و کشاورزی
  • ساخت حفاظ الکتریکی
  • ساخت شاسی کامپیوتر و مبدل گرما
تصویر یک دستگاه خم کن

دستگاه خم کن در ساخت مبلمان فلزی، کشتی‌سازی، و اقلام مرتبط با ساختمان‌سازی و دامداری کاربرد دارد.

اجزای مختلف دستگاه خم کن برقی و دستی

در جدول زیر به بررسی برخی از اجزای مختلف دستگاه خم کن برقی و دستی میپردازیم اجزای تشکیل دهنده ی این خم کن ها به شرح زیر است:

اجزای خم کن دستی اجزای خم کن برقی
پایه موتور الکتریکی
فک بالا جعبه دنده معکوس
فک پایین فک بالای دستگاه و متعلقات آن
تیغه خم بالا
تیغه خم پایین
صفحه گردان
وزنه های تعادل
دسته بالا و پایین

نحوه ی خم کاری با استفاده از دستگاه خم کن

برای اینکه با دقت بالا عملیات خم کاری را انجام دهیم استفاده از برنامه کامپیوتری CAD  پیشنهاد می شود. با این روش می توان فاصله ای که در میان محل برش و خم کاری هست را تعیین کرد برای این کار باید حتما ورق بین دستگاه قالب و پانچ قرار بگبرد دو طرف دستگاه دارای تجهیزاتی است که یک طرف آن تیغه ایی دارد که روی صفحه بالایی وصل است و طرف دیگر آن به میزکار وصل است.

نحوه ی خرید و قیمت دستگاه خم کن

ما در تکنو ماشین با ارائه انواع ماشین آلات در صنایع چوب و فلز اعم از دستگاه خم کن، بهترین و با کیفیت ترین ابزارآلات و تجهیزات موردنیاز شما را فراهم میکنیم تا با استفاده از برترین ابزارهای موجود، به بهبود روند و عملکرد سوددهی خود بپردازید. بنایراین شما میتوانید تا با مراجعه به سایت تکنوماشین و بازدید از دسته بندی مدنظر برای خرید دستگاه خم کن اقدام به خرید این دستگاه کنید که با توجه به نیاز شما قیمت ها و نوع عملکرد دستگاه متفاوت است.

تکنوماشین مرکز خرید ابزارآلات چوب و نجاری

سوالات متداول

1.خم کن چیست؟

دستگاه خم کن وسیله ای جهت خم کردن ورق ها است که برای این کار از ابزار سنبه و پانچ استفاده میکند.

2.انواع دستگاه خم کن ورق کدامند؟

  • خمکن مکانیکی
  • خمکن هیدورلیکی
  • خمکن پنوماتیکی
  • خمکن cnc

3.کاربردهای دستگاه خم کن چیست؟

  • ساخت کمد و مبلمان فلزی
  • ساخت کشو و قفسه
  • ساخت قابلمه و ماهیتابه با عمق زیاد
  • ساخت حفاظ الکتریکی و جعبه کنترل
  • ساخت تجهیزات سرمایشی